Izstādes RIGA FOOD 2022 ietvaros norisināsies starptautisks seminārs INOVATĪVI UN ILGTSPĒJĪGI RISINĀJUMI PĀRTIKĀ UN IEPAKOJUMĀ . Seminārs notiks latviešu un angļu valodās.
Norises laiks: 9. septembris ⏰11:00-15:00.
Norises vieta: BT1 izstāžu zāle Ķīpsala, zāle Nr. 3.
? Reģistrēties pasākumam šeit: https://ej.uz/5uo4
Galvenās semināra tēmas:
✅ Sūkalu un uz pektīna bāzes veidots biopārklājums sieram
✅ Probiotiskais Edam tipa siers kā modeļvide bioapvalka testēšanai.
✅ Olbaltumvielu sagremojamība un probiotiku saglabāšana jaunā tipa sierā
✅ Bioloģiski noārdāms iepakojums siera nogatavināšanai un izplatīšanai
✅ Eiropas Biznesa tīkls – atbalsta instruments pārtikas nozarei
✅ Pārtikas tehnoloģijas fakultāte – vieta kur top ilgtspējīgi risinājumi pārtikas industrijai
✅ ADMA – atbalsts ambicioziem un inovatīviem ražošanas MVU, ar mērķi kļūt par nākotnes rūpnīcām
✅ Intelektuālā īpašuma aktualitātes pārtikas industrijā
✅ Auzu proteīna uzturvērtības pārdalīšanas mitrās apstrādes plūsmās
✅ Pākšaugi kā vērtīgs olbaltumvielu avots
PANEĻA DISKUSIJA – Izaicinājumi iepakojuma nozarē mūsdienās.
Paneli vada: Sandra Muižniece-Brasava, LLU, PTF/TEPEK.
Paneļa dalībnieki:
• Iveta Krauja, Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja
• Latvijas Zaļais punkts, AS pārstāvis (vēl tiek precizēts)
• Jānis Kņazs, Austra Pak, SIA
• Dace Grava – Birzāka, Pārtikas ražošanas departamenta direktore, “MAXIMA Latvija” SIA
Seminārā piedalās Latvijas Tehnoloģiskais centrs, EEN Latvija/ LIAA, Latvijas Pārtikas Kompetences Centrs, IPR Help Desk Ambassador, Pārtikas Produktu Kvalitātes Klasteris, LLU PTF/TEPEK, Lithuanian University of Health Sciences, LSMU, Biotechnology Competence Centre, BioCC OÜ, Nofima.
Semināru organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju.