EIT Food pārstāvniecība Latvijā kopā ar Zemkopības ministriju (ZM) un Latvijas pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF) 26. jūnijā no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 rīko apaļā galda diskusiju “Ekosistēmas sinerģijas uzlabošana ilgtspējīga iepakojuma kontekstā“. Diskusijā piedalīsies ministrijas pārstāvji, nozares eksperti un pārtikas ķēdes dalībnieki, kuri runās par izaicinājumiem un iespējamiem risinājumiem ilgtspējīga iepakojuma izstrādē, kā arī popularizēšanā Latvijā.
“Iepakojuma optimizācija ir komplekss risinājums, kura realizācijā jāiesaistās visdažādākajiem ekosistēmas dalībniekiem – sākot no iepakojuma ražotājiem, produktu ražotājiem / iepakotājiem, mazumtirgotājiem, atkritumu apsaimniekotājiem, patērētājiem un likumdevējiem. Darbojoties kopējā ekosistēmā, var rast ilgtspējīgus risinājumus kopējai sistēmas cirkularitātei. Aptverot ne tikai iepakojuma materiāla nomaiņu, bet līdzi sekojošu iepakojuma tehnoloģiju optimizāciju un funkcionalitātes nodrošināšanu, produktu derīguma termiņu saglabāšanu un konkurētspējas aspektus,” uzsver Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Pārtikas institūta profesore Sandra Muižniece-Brasava. Plašāk par pasākumu lasāms šeit.