“STORA ENSO PACKAGING”  SAŅEM STARPTAUTISKU IEPAKOJUMA BALVU

“Iepakojuma Ekselences” balva


SIA “Stora Enso Packaging” saņēmusi starptautisku “Iepakojuma Ekselences” balvu (“Award for Packaging Excellence”) par grāmatas “Brīnumu diena” iepakojumu Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) starptautiskajā konkursā “WorldStar for Packaging”.  Nozares atzinība ir nozīmīgs sasniegums un apliecinājums Latvijā izgatavotā iepakojuma augstajai kvalitātei un konkurētspējai.  Apbalvošanas ceremonija notika š.g. 15. jūnijā Bangkokā (Taizeme), iepakojuma izstādes “ProPak Asia” laikā.


Konkursā piedalījās 435 darbi no 41 valsts. Uzvarētājus noteica starptautiska žūrija – 44 eksperti no vairāk kā 40 pasaules iepakojuma organizācijām, asociācijām un institūtiem. SIA “Stora Enso Packaging” iepakojums grāmatai “Brīnumu diena” piedalījās konkursa kategorijā „Rotaļlietas”. Jāatzīmē, ka Latvijas iesniegtais darbs ir vienīgais balvas saņēmējs šajā kategorijā.


Iepakojums grāmatai „Brīnumu diena” 2022. gadā nacionālajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā”, ko organizē Latvijas Iepakojuma asociācija,  saņēma 1. vietu prezentācijas iepakojuma kategorijā.


Grāmatas iepakojums projektēts kā iepakojums gan transportēšanai, gan tirdzniecībai. Iepakojumam dota arī otrā dzīve – no kārbas, izgriežot un saliekot ar perforācijas līnijām iezīmēto pasta balodi, var izmantot kā kartona rotaļlietu vai dekoratīvu objektu. Grāmata ievietota kārbā, un iepakojums izskatās kā dāvana, ko var nosūtīt pa pastu. Šāds primārais iepakojums aizvieto plastmasas plēves apvalku grāmatai, tas izgatavots no atbilstoša materiāla – viegla, izturīga gofrētā kartona, kas satur atkārtoti pārstrādātu makulatūru.


Uzņēmums “Stora Enso Packaging” Iepakojuma Ekselences balvu saņem trešo reizi: 2023. gadā par iepakojumu balansa ritenim “Choppy Bike” un 2018. gadā par transportiepakojumu divritenim “Brum Brum Bike”.


„WorldStar for Packaging” ir lielākais profesionālais konkurss pasaulē, un uzvarētāja balva ir apliecinājums izcilam sasniegumam iepakojuma nozarē. Pasaules Iepakojuma organizācija konkursu rīko kopš 1970. gada, ik gadu aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos labākos iepakojumus no Eiropas, Āzijas, Amerikas, Āfrikas. Latvijas uzņēmumi kopš 1998. gada, kad sāka piedalīties prestižajā konkursā “WorldStar”, saņēmuši jau divdesmit trīs balvas – apbalvoti uzņēmumu „VG Kvadra Pak”, “Stora Enso Packaging”, „Tukuma Piens”, „Latvijas Balzams”, „Dobeles Dzirnavnieks” u. c. darbi.


Iepakojums grāmatai BRĪNUMU DIENA
Iesniedzējs, izgatavotājs: SIA STORA ENSO PACKAGING | Pasūtītājs: VAS LATVIJAS PASTS |
Konstrukcija: Iveta PĒRKONE, SIA STORA ENSO PACKAGING |
Grafiskais dizains: Arta OZOLA-JAUNARĀJA, VAS LATVIJAS PASTS